En gigantisk jordklode lander i Aarhus den 03. juni – Oplev Climate Planet 2017

CLIMATE PLANET billedet kan ikke vises prøv igen senere. CLIMATE PLANET vil være åben for offentligheden i de 6 uger, hvor skolerne holder sommerferie. Det vil i denne periode være muligt at se en ca. 40 minutters forestilling med vejrgloben. Individuelle billetter kan købes på http://climateplanet.org/ . Aarhus Tours tibyder specialarrangementer for grupper.

CLIMATE PLANET har præmiere i forbindelse med Aarhus City Forenings event ”Explore the world with Aarhus” den 2.-3. juni 2017 og lægger ligeledes rammer til SUMMIT 2017, en event, hvor 1000 unge fra hele EU mødes om at finde løsninger på FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

CLIMATE PLANET er en helt unik event, hvis lige aldrig tidligere har eksisteret noget andet sted i Verden. Så sæt kryds i kalenderen, køb din billet allerede nu og GLÆD DIG!

Hvad er CLIMATE PLANET

En gigantisk jordklode vil indtage Aarhus som en meteor, der er landet fra himlen. Inde i den vil du kunne opleve én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima. Det hele sker i forbindelse med, at Aarhus er udnævnt Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I midten af den enorme globeformede konstruktion vil endnu en globe, med en diameter på 4 meter, hænge svævende i rummet. Via live-transmissioner fra satellitter vil denne globe vise Jorden i real time, som den ser ud fra rummet. Og ikke nok med det – CLIMATE PLANET er lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og kan vise Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden – en fremtid som afhænger af vores handlinger nu, men som vi i fællesskab kan gøre til en smuk fremtid for vores planet. Vejr- og klimaeksperten, Jesper Theilgaard, er stemmen og forfatteren bag fortællingen i CLIMATE PLANET, som er udviklet i samarbejde med NASA med det formål at skabe et samlet overblik over og fokus på klimasituationen på hele kloden.